Hexacopter crasht in publiek stierenrace

Een UAV die opnames maakte tijdens de Great Bull Run op het Virginia Motorsports Park heeft vijf mensen verwond nadat het gevaarte door onbekende oorzaak neerstortte in het publiek. Op amateurbeelden is te zien hoe de hexacopter op het ene moment stabiel vliegt en dan ineens uit balans raakt en op een tribune vol mensen terecht komt. Gelukkig raakte niemand zwaar gewond: de vijf slachtoffers konden ter plekke aan hun verwondingen behandeld worden. Het had ook anders kunnen aflopen: een professionele multirotor met een flinke camera weegt al gauw zo’n vier-vijf kilo en kan bij neerstorten ernstig letsel veroorzaken.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Eén gedachte over “Hexacopter crasht in publiek stierenrace

  • 19 juni 2015 om 15:28
    Permalink

    Sabotage is ook een mogelijkheid? Ik heb een vriend en zijn drone si al verschillende malen gecrashed. Tot hij ontdekte dat buur een stoorzender had. Een klacht bij de politie hielp niet, ze geloofden hem niet. maar een klacht bij het oude NCS (controle van het spektrum) heeft wel geholpen. De buur is zijn stoorzender kwijt (in beslag genomen) en mijn vriend kan vliegen zonder eenig probleem

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *