Uncategorized

Amazon wil pakketjes bezorgen met drones

‘Vandaag besteld, morgen in huis’, dat is zo’n beetje het standaard credo van de meeste webshops tegenwoordig. Amazon wil een stap verder gaan met Prime Air, een dienst waarbij UAVs worden ingezet voor het snel afleveren van kleine bestellingen. Uiteindelijk zou je hierdoor binnen dertig minuten na het plaatsen van een bestelling je pakketje binnen moeten krijgen. Het is echter nog maar de vraag of Prime Air snel van start kan gaan: de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten verbinden zeer strikte regels aan commerciële toepassingen voor drones.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier