BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

D66 wil regels voor dronegebruik

Als het aan D66 ligt moeten er voor het hobbymatig gebruik van drones snel veiligheidseisen en privacyregels komen. Tweede Kamerlid Gerard Schouw wil hiermee voorkomen dat onbemande luchtvaartuigen ongewenst opnames kunnen maken van je huis en tuin.

Momenteel valt het vliegen met amateurdrones onder de regelgeving voor modelvliegtuigen. Maar volgens Schouw neemt het gebruik van drones snel toe terwijl de veiligheid van deze apparaten niet goed geregeld is en er mogelijk nadelige gevolgen voor de privacy zijn.

Het D66-kamerlid roept minister Ivo Opstelten daarom op om snel met nieuwe regels voor dronegebruik te komen. Tot die tijd zou de inzet van drones aan banden moeten worden gelegd.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.