Productnieuws

Parrot kondigt betaalbare cameradrone met beeldstabilisatie aan

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Parrot de Bebop Drone aangekondigd, een betaalbare quadcopter met ingebouwde camera. Bijzonder is dat de Bebop Drone gebruik maakt van softwarematige stabilisatie om bewegingen van de drone te compenseren. Op die manier kun je stabiele videobeelden maken, zelfs al de quadcopter flink heen en weer wordt geschud door windvlagen.

De meeste cameradrones die beschikken over beeldstabilisatie maken gebruik van een mechanische arm die de bewegingen van de UAV compenseert. Deze zogenaamde gimbal is echter een complex en daardoor duur onderdeel. Parrot heeft daarom een alternatieve oplossing bedacht in de vorm van een camera met een fisheye lens en softwarematige beeldstabilisatie.

Zijaanzicht Bebop Drone

De cameralens heeft een bijzonder grote beeldhoek van 180 graden. De ingebouwde software snijdt realtime een deel van het beeld uit, om bewegingen van de drone te compenseren en daardoor de stabiliteit van het videobeeld te verhogen. De full HD videobeelden kunnen vervolgens live gestreamd worden naar de piloot (‘first person view’) of opgeslagen worden op een geheugenkaartje.

De Bebop Drone kan net zoals de AR.Drone bestuurd worden met een smartphone of tablet. Om het bereik te vergroten komt Parrot met een optionele SkyController, die het mogelijk moet maken om de drone binnen een straal van enkele honderden meters te besturen. De Bebop Drone is ook voorzien van GPS, zodat de quadcopter automatisch terugvliegt als de verbinding verbroken wordt of een voorgeprogrammeerde route kan afleggen. Op één acculading zou de cameradrone ongeveer twaalf minuten kunnen vliegen.

Het is nog niet bekend hoeveel de Bebop Drone moet gaan kosten, maar naar verwachting zal deze niet veel duurder worden dan de huidige AR.Drone 2.0, die momenteel zo’n 300 euro kost. Volgens Parrot ligt de Bebop Drone nog dit jaar in de winkel.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier