Nieuws

Nederlandse overheid op zoek naar drone-hackers

Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakt zich grote zorgen over de opkomst van onbemande luchtvaartuigen die onder andere gebruikt zouden kunnen worden voor het plegen van een terroristische aanslag. Volgens een woordvoerder van het ministerie worden drones een steeds groter probleem: “Er is nog geen sprake van een concrete dreiging, maar we willen graag klaar zijn voor de toekomst.”

Daarom gaat het ministerie op zoek naar “innovatieve oplossingen die gebruikt kunnen worden ter bescherming tegen mobiele systemen”. Denk daarbij aan systemen die de besturing van een UAV gecontroleerd kunnen overnemen. Maar ook oplossingen die de besturing storen of de locatie van de bestuurder van het systeem aangeven zijn welkom.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie werkt binnen het anti-drone-project samen met de Koninklijke Marechaussee en de Nationale Politie. In 2016 moet een prototype klaar zijn, aldus de woordvoerder. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de tender.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier