Internationale gemeenschap spreekt schande van pepperspray-drones

Een Zuid-Afrikaans bedrijf heeft felle kritiek gekregen van diverse internationale instanties nadat bekend werd dat een mijnbedrijf vijfentwintig drones heeft afgenomen die met pepperspray gevulde bolletjes kunnen afvuren. De octocopters zouden door het mijnbedrijf ingezet kunnen worden om stakende menigten uit elkaar te drijven. Volgens Tim Noonan van het Internationaal Vakverbond is dit “een zeer verontrustende en weerzinwekkend ontwikkeling”.

De directeur van Desert Wolf, de fabrikant van de Skunk drone, geeft in een gesprek met de BBC aan dat meerdere partijen interesse hebben in de UAV. De octocopter kan niet alleen bolletjes afschieten, maar beschikt ook over lasers die mensen kunnen verblinden en over een luidspreker zodat een menigte op afstand toegesproken kan worden. Volgens de directeur van het bedrijf zijn meerdere landen geïnteresseerd in deze vliegende oplossing op het gebied van crowd control.

Skunk drone foto

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier