BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Amerikaanse nationale parken weren onbemande luchtvaartuigen

De overkoepelende organisatie waarin de Amerikaanse National Parks verenigd zijn heeft een verbod uitgevaardigd op het gebruik van UAVs. Volgens directeur Jonathan Jarvis is dit besluit genomen om geluidsoverlast te beperken en de veiligheid van bezoekers en dieren te kunnen garanderen. “We maken ons grote zorgen over de impact die het vliegen met drones heeft in onze parken. Daarom verbieden we voorlopig het gebruik ervan totdat we geschikt beleid hebben ontwikkeld.”

In de afgelopen maanden zijn er diverse incidenten geweest waarbij onbemande luchtvaartuigen waren betrokken. Zo werd september vorig jaar een drone geconfisqueerd bij Mount Rushmore nadat deze boven bezoekers had gevlogen. In april dit jaar werd een drone-eigenaar beboet nadat deze de rust had verstoord van mensen die de zonsondergang bekeken bij de Grand Canyon.

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.