Amerikaanse nationale parken weren onbemande luchtvaartuigen

De overkoepelende organisatie waarin de Amerikaanse National Parks verenigd zijn heeft een verbod uitgevaardigd op het gebruik van UAVs. Volgens directeur Jonathan Jarvis is dit besluit genomen om geluidsoverlast te beperken en de veiligheid van bezoekers en dieren te kunnen garanderen. “We maken ons grote zorgen over de impact die het vliegen met drones heeft in onze parken. Daarom verbieden we voorlopig het gebruik ervan totdat we geschikt beleid hebben ontwikkeld.”

In de afgelopen maanden zijn er diverse incidenten geweest waarbij onbemande luchtvaartuigen waren betrokken. Zo werd september vorig jaar een drone geconfisqueerd bij Mount Rushmore nadat deze boven bezoekers had gevlogen. In april dit jaar werd een drone-eigenaar beboet nadat deze de rust had verstoord van mensen die de zonsondergang bekeken bij de Grand Canyon.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skytools lease & rentals