Nijmegenaar raakt drone kwijt tijdens testvlucht

Een 23-jarige inwoner van Nijmegen heeft flyers verspreid waarin hij stadsgenoten oproept om uit te kijken naar zijn zelfgebouwde drone. Tijdens een testvlucht raakte hij de controle over de besturing kwijt, waarna de UAV door de wind werd meegevoerd en op een nog onbekende locatie is neergestort. Volgens de jeugdige dronepiloot moet zijn zelfgebouwde quadcopter ergens nabij het Truus Mastpark neergekomen zijn. Voor zover bekend heeft de zelfbouwdrone met een gewicht van 2 kg geen schade aangericht of personen geraakt.

Flyer van Nijmeegse dronepiloot

(bron: De Gelderlander)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Nijmegenaar raakt drone kwijt tijdens testvlucht

 • 4 januari 2015 om 18:43
  Permalink

  Leuk, een website speciaal over quadcopters, maar als jullie iets plaatsen is het misschien wel handig om eerst de feiten te checken ipv zomaar iets te plaatsen.
  De quad in kwestie is geen zelfbouw quad en weegt zeker geen 2 kilo, 5 a 600 gram is een stuk realistischer.
  Na ongeveer 50 meter ben je de controle over dit stuk speelgoed van Parrot al kwijt en hoort ie stil te blijven hangen maar met maar een beetje wind is de lichtgewicht er van tussen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier