Nieuws

Oekraïense burgers zamelen geld in voor legerdrone

De strijd tegen de separatisten in het oosten van Oekraïne kost veel geld, maar het land is zo goed als failliet. Het leger moet het dan ook stellen zonder geavanceerde wapens. Burgers van Oekraïne hebben daarom de handen ineen geslagen en zamelen via een crowdfundwebsite geld in om de bouw van een serie militaire UAVs te bekostigen. De drones zullen ingezet worden voor verkenningsvluchten boven de oostelijke provincies Donetsk en Loegansk.

Momenteel hebben de initiatiefnemers zo’n 26.000 euro verzameld, genoeg om in ieder geval één drone te kunnen kopen en deze uit te rusten met militaire instrumenten. Uiteindelijk is het de bedoeling om via het crowdfundproject minstens twintig drones te kunnen bekostigen. ‘Daarmee kunnen we effectief onze grens bewaken’, aldus initiatiefnemer David Arakhania.

People's drone crowdfundpagina

 

(bron: The Guardian)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier