Russische ondernemer riskeert boete voor pizzabezorging met drone

Een innovatieve pizzeria in de Russische stad Syktyvkar hangt een boete boven het hoofd van 200.000 roebel (omgerekend ruim 4.000 euro) omdat het bedrijf mogelijk de luchtverkeersregels heeft geschonden.

DoDo pizza leverde vorige week voor het eerst een pizza af met een drone. Het onbemande luchtvaartuig vloog naar de plaats van bestemming en liet vervolgens de bestelling aan een kabel naar beneden zakken. Het experiment werd enthousiast ontvangen door de klanten, maar de Russische luchtverkeerspolitie is minder te spreken over de pizzabezorgende drone en wil ondernemer Fyodor Ovchinnikov een flinke geldboete opleggen.

De restauranteigenaar maakt zich vooralsnog geen zorgen, volgens hem zijn er helemaal geen wettelijke bepalingen over het gebruik van drones en kan er dus ook niet zomaar een boete uitgeschreven worden. Hij ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet: “Het is belangrijk dat er een precendent wordt gezet.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier