Naakte vrouw belt politie om ‘spionerende’ drone

Het Canadese bedrijf Skyris Imaging kreeg onlangs een bezoekje van een politieagent die op onderzoek uit was gestuurd nadat een bezorgde vrouw zich door een drone bespied waande in haar appartement op de 26e verdieping. Wat bleek, de multirotor hing in de lucht om beelden te maken voor een projectontwikkelaar, maar de vrouw die net ontkleed uit de badkamer kwam dacht dat de drone haar aan het bespioneren was. Gelukkig kon het misverstand snel uit de wereld worden geholpen, waarna de directeur van het bedrijf nog even persoonlijk met de vrouw belde om zijn excuses aan te bieden.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!