Drone maakt unieke beelden van golfsurfende dolfijnen

Een Australische wildlifefotograaf heeft met zijn drone unieke beelden gemaakt van tientallen dolfijnen die samen aan het golfsurfen zijn. Te zien is hoe de dieren steeds weer opnieuw netjes naast elkaar gaan zwemmen totdat er een golf aankomt, om vervolgens een flink stuk meegevoerd te worden. Sommige dolfijnen springen daarbij uit en over de golf.

Fotograaf Dave Riggs wilde met zijn DJI Phantom quadcopter eigenlijk filmopnamen maken van grote witte haaien, toen hij een school dolfijnen in de gaten kreeg die zich samen opperbest vermaakten in de branding. Volgens Riggs waren er op een gegeven moment wel honderd dolfijnen samen aan het surfen. Hij twijfelde geen moment en manoeuvreerde zijn cameradrone boven het water om opnamen te maken. Op de video zijn ongeveer dertig dolfijnen gelijktijdig in actie te zien.

Volgens sommige wetenschappers surfen de dolfijnen puur voor hun plezier en is er geen ‘logische verklaring’ voor hun gedrag. “De oude Grieken maakten al melding van dolfijnen die spelen in de hekgolven van schepen. We hebben eigenlijk geen idee waarom ze dat doen”, aldus een wetenschapper die gespecialiseerd is in het gedrag van dolfijnen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier