Amerikaanse luchtvaartautoriteiten willen commercieel gebruik drones toe gaan staan

Het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) werkt aan regulering die het mogelijk moet maken om commercieel gebruik van UAVs mogelijk te maken. Tot nu toe is commercieel gebruik van drones in de V.S. niet toegestaan, en de nieuwe regelgeving moet daar verandering in aanbrengen.

Dat is goed nieuws voor bijvoorbeeld filmstudio’s die drones willen inzetten voor het maken van opnamen vanuit de lucht: dat is immers veel goedkoper dan het inzetten van helikopters. Ook journalisten, boeren, onderhouds- en inspectiebedrijven, pakketbezorgers en pizzeria’s hebben interesse in het gebruik van kleine onbemande luchtvaartuigen voor diverse commerciële doeleinden.

Volgens ingewijden zullen zowel de drones als hun piloten moeten voldoen aan bepaalde vereisten.  Verder mogen de UAVs waarschijnlijk niet meer dan 25 kg wegen en uit de buurt blijven van vliegvelden. Of autonoom vliegende drones ook onder de regelgeving vallen is nog niet duidelijk.

Aan het eind van dit jaar zou er meer duidelijkheid moeten ontstaan over de nieuwe regelgeving. Daarna kan het echter nog jaren duren voordat de regels verder uitgewerkt en geïmplementeerd zijn: de FAA zal eerst nog met talloze instanties om tafel moeten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier