Nieuws

Amazon vraagt toestemming voor praktijktesten met drones

De Amerikaanse online retailer Amazon heeft de FAA in een open petitie toestemming gevraagd om de bezorging van pakketjes met drones verder te mogen testen op verschillende locaties in de Verenigde Staten. Momenteel is Amazon gebonden aan wetgeving die het gebruik van drones voor commerciële doeleinden stevig aan banden legt.

Petitie

In de petitie stelt Amazon dat de bezorging van pakketjes middels drones over een paar jaar ‘net zo gewoon is als het bezorgen van pakketjes met een vrachtwagen’. De Amazon Prime Air dienstverlening zou ervoor moeten zorgen dat een bestelling binnen 30 minuten wordt afgeleverd.

Eind vorig jaar deed Amazon veel stof opwaaien toen het aankondigde te experimenteren met het bezorgen van pakketjes door drones. Veel mensen dachten dat het om een verlate één-april grap of een PR-stunt ging, maar de zogenaamde Prime Air dienst is bittere ernst en Amazon wil veel uitgebreider gaan testen wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van pakketbezorging met multirotors.

Volgens de petitie werkt Amazon inmiddels met achtste en negende generatie UAVs, die beschikken over geavanceerde ontwijksystemen om botsingen te voorkomen en zelf optimale vluchtroutes kunnen bepalen. De drones waar Amazon momenteel over beschikt kunnen snelheden tot 80 kilometer per uur behalen.

Nieuwe regelgeving

Eerder deze week werd bekend dat de FAA werkt aan wet- en regelgeving die het commercieel gebruik van drones mogelijk moet maken. De implementatie van deze regels kan echter nog jaren duren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier