Met een drone over de Everest

We hebben allemaal wel eens panoramische beelden gezien van de Mount Everest, gemaakt door bergbeklimmers of vanuit helikopters. Maar heb je de Himalaya’s wel eens vanuit het perspectief van een drone bekeken?

Onder de noemer ‘Rest of the Everest’ trok Jon Miller eropuit om met zijn quadcopter beelden te maken van onder andere het Everest basiskamp, de Khumbu gletscher, Cho La Pass, Renjo La Pass, Gokyo, en Kathmandu in Nepal.

De beelden in onderstaande video werden in mei 2014 gemaakt met een DJI Phantom en een TurboAce Matrix. De komende maanden kun je op The Aerials Project meer video’s verwachten.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.