Kijkje achter de schermen bij professionele UAV-videoploeg

Luchtopnamen van sportevenementen en de omgeving waarin ze plaatsvinden worden tegenwoordig met professionele UAVs gemaakt: dat is veel goedkoper dan helikoptervluchten en bovendien kun je met een drone veel sneller werken en dichter op de actie komen.

Maar hoe gaat dat filmen met een professionele drone nu in zijn werk? Onderstaande video geeft een kijkje achter de schermen bij een UAV-videoploeg. Te zien is hoe een octocopter – voorzien van een spiegelreflexcamera – door twee operators bediend wordt: één persoon bestuurt de drone, terwijl zijn compagnon de camera bestuurt. Op die manier kan het team de prachtigste beelden filmen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier