Productnieuws

AirDog krijgt softwarematig uitwijksysteem

Goed nieuws voor mensen die de de AirDog hebben gesteund via Kickstarter: nu dat er meer dan één miljoen dollar is opgehaald voor de ‘follow-me’ drone kondigt het ontwikkelteam een upgrade aan in de vorm van een uitwijksysteem, dat ervoor moet zorgen dat de cameradrone ook autonoom kan vliegen boven een terrein met obstakels.

Het gaat om een softwarematige oplossing: via de app kun je drie-dimensionale ‘no-fly zones’ invoeren die daarna automatisch gemeden worden door de UAV, die zich van gewone drones onderscheidt doordat hij iemand automatisch kan volgen en filmen. Het is ook mogelijk om via de AirDog community no-fly zones van andere locaties te downloaden, zoals skigebieden of BMX-parken.

Het nadeel van deze oplossing is dat de drone dus niet met sensoren wordt uitgerust en daardoor nog altijd ‘blind’ vliegt: zodra er een onverwacht obstakel aanwezig is bestaat de kans op een crash. Dit in tegenstelling tot het eBumper systeem waarover we laatst schreven, waarbij akoestische sensoren worden ingezet om tijdens de vlucht obstakels in kaart te brengen en deze te vermijden. Deze kit komt beschikbaar als upgrade voor bestaande quadcopters, waaronder de DJI Phantom.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier