Amateur dronepiloot vindt vermiste bejaarde terug

Een 82-jarige man die al drie dagen vermist was is teruggevonden door een man die voor zijn hobby met drones vliegt. De demente bejaarde was niet teruggekeerd van een wandeling, en een zoektocht met een helikopter en honderden vrijwilligers leverde niets op. Des te verbaasder was de hobbypiloot dan ook dat hij de man aantrof na slechts twintig minuten vliegen met zijn drone.

“Ik had nooit gedacht dat ik m’n drone nog eens zou gebruiken om iemand op te sporen”, aldus David Lesh, die zijn drone normaal gesproken gebruikt voor het maken van actievideo’s van skiërs en snowboarders.

De vermiste bejaarde werd zonder schoenen maar in goede gezondheid aangetroffen in een verlaten veld. Lesh besloot om er met zijn drone op uit te trekken toen hij op bezoek bij zijn vriendin hoorde van de vermissing.

(bron: GigaOm)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier