Nieuws

Nieuw Zeelands toerismebureau gaat dronies aanbieden

Vergeet selfies: wil je echt hip en happening zijn, dan moet je anno 2014 minstens een keer een dronie op Facebook gezet hebben. Een dronie is een selfie gemaakt met een drone, meestal in de vorm van een kort videofragment waarbij een zelfportret langzaam overgaat in een imposant shot van het omringende landschap.

Maar lang niet iedereen beschikt over een drone. De toerismeorganisatie in Nieuw Zeeland gaat daarom een dronie-service aanbieden aan wintersporters op het zuidelijk eiland. Voor de NZdronie service wordt een Phantom Vision quadcopter ingezet, die voorzien is van een 14 megapixel camera.

Volgens de manager van Tourism New Zealand heeft het land een primeur met de dronie-service. “Ons landschap is wonderschoon en we willen onze gasten graag de gelegenheid geven om de spectaculaire omgeving via sociale media te delen. Hoe kan dat nu beter dan met een drone?”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier