Man zamelt via dronevideo geld in voor herstelwerkzaamheden na bosbrand

Een bosbrand in de Amerikaanse staat Washington heeft begin deze week een gebied van bijna 1.000 vierkante kilometer verwoest. Het is daarmee de grootste bosbrand ooit in de staat: ruim 150 huizen en grote stukken natuurgebied zijn in de as gelegd. Op het hoogtepunt van de brand waren meer dan 2.500 brandweerlieden en vrijwilligers in touw om het vuur te bestrijden.

Een Amerikaanse dronepiloot heeft onderstaande beelden gemaakt waarop de gevolgen van de brand goed te zien zijn. Eventuele donaties die via videoplatform Vimeo binnenkomen stelt hij ter beschikking aan lokale hulpeenheden die nu bezig zijn met de eerste herstelwerkzaamheden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier