Thaise gevangenbewaarders onderscheppen quadcopter met smokkelwaar

Cipiers van de Khao Bin gevangenis in Thailand keken onlangs vreemd op toen ze een drone aantroffen waaraan twee mobiele telefoons, vier simkaarten en nog wat andere elektronica bevestigd was. De quadcopter had zijn smokkelwaar echter niet succesvol afgeleverd: het onbemande luchtvaartuigje was in een boom verstrikt geraakt.

De quadcopter van het type DJI Phantom was bijzonder zwaar beladen: naast de mobiele telefoons waren er ook een paar Bluetooth zendertjes en koptelefoons bevestigd. Daarnaast was de drone voorzien van een GoPro camera en een zogenaamde range extender, die voor extra bereik moet zorgen.

De eigenaar van de drone is nog niet gepakt, maar de Thaise politie ondervraagt nu verkopers van dit type quadcopter naar mogelijk verdachte transacties.

Het is overigens niet voor het eerst dat een drone wordt ingezet om contrabande een gevangenis binnen te brengen: in een Ierse gevangenis vonden bewakers laatst een quadcopter waaraan pakketjes met drugs waren bevestigd.

Drone met smokkelwaar onderschept in Thailand

(bron: The Bangkok Post)

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!