NieuwsVideo

Amazon-medewerker vliegt met drone rond toren in Seattle, toeristen spreken van botsing 

Toeristen die op de Space Needle in Seattle verbleven keken onlangs vreemd op toen er een drone voorbij kwam vliegen die blijkbaar de toren aan het filmen was. Volgens sommige getuigen vloog de UAV daarbij tegen de ramen van het observatieplatform aan.

Veiligheidsmedewerkers van de toren schakelden direct de politie in, die de drone volgden op haar terugweg. Uit nader onderzoek bleek dat de drone was opgestegen uit het raam van een nabijgelegen hotel. De betreffende hotelgast bleek een medewerker van Amazon te zijn, die zojuist een DJI Phantom had gekocht en daar een proefvlucht mee aan het maken was.

De man betwistte de toren geraakt te hebben, wat hij kon aantonen met de videobeelden die de drone had gemaakt. Toch kan het incident een vervelend staartje krijgen: Amazon heeft onlangs vergunningen aangevraagd om te mogen experimenteren met het bezorgen van pakketjes door onbemande luchtvaartuigen. Dan helpt het niet als medewerkers ondertussen illegale stunts uithalen met hobbydrones…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier