Brits bedrijf zet crowdfunding in voor ontwikkeling delivery drone

Een onbemand luchtvaartuig dat ladingen tot 400 kilo kan afleveren: dat is de belofte van het Britse bedrijf Cargo UAS, dat momenteel via Kickstarter geld ophaalt voor de ontwikkeling van een proefmodel van een drone die ingezet kan worden voor transportdoeleinden.

Volgens het bedrijf zijn onbemande platformen die verticaal kunnen opstijgen en landen ideaal  voor het snel en tegen lage kosten afleveren van bijvoorbeeld hulpgoederen in noodsituaties. Maar ook het afleveren van post of pakketjes is iets waar het bedrijf mogelijkheden ziet voor haar multirotorplatform.

Het doel van de Kickstartercampagne is om 35.000 pond op te halen om daarmee een proof of concept van een ‘cargo/utility drone’ te realiseren. Dit schaalmodel zou in staat moeten zijn om een lading van zestig kilo te vervoeren. Het ontwerp zou opgeschaald moeten kunnen worden tot een payload van vierhonderd kilo.

Volgens de ontwikkelaar zouden ladingen eenvoudig aan het platform bevestigd kunnen worden. Dankzij redundantie in het aandrijfsysteem zou uitval van één van de motoren niet tot een crash leiden. De vluchtcontroller zou duaal uitgevoerd worden voor extra veiligheid.

Het klinkt als een interessant project, maar de vraag is hoe realistisch deze campagne is. Het commercieel gebruik van drones is aan strenge regels gebonden, en de payload van huidige multirotors is niet voor niets zeer beperkt, om over de vluchttijd nog maar niet te spreken. Bovendien staan uitwijksystemen en redundante vluchtcontrollers nog maar aan het begin van hun ontwikkeling.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier