Amerikaanse senator wil snel regelgeving voor hobbydrones

New York is verworden tot een ‘Wilde Westen’ voor amateur dronepiloten, vindt de Amerikaanse senator Charles Schumer. Volgens hem vormen hobbydrones een gevaar voor de veiligheid en vormen ze een inbreuk op de privacy. Het gebruik van de onbemande luchtvaartuigjes moet dan ook snel door de federale overheid gereguleerd gaan worden.

Volgens de senator van de Democratische Partij worden drones inmiddels gebruikt om mensen te bespioneren, zijn er veiligheidsincidenten geweest en worden UAVs ingezet om smokkelwaar binnen de muren van gevangenissen te krijgen. Voor hem is de maat vol en hij wil dan ook snel maatregelen op federaal niveau.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten komen volgens plan in september 2015 met nieuwe regelgeving, maar dat is volgens de senator ‘niet vroeg genoeg’. “Het is dus volkomen legaal dat een drone bij iemand in de slaapkamer naar binnen kan kijken? Moeten we niet voorkomen dat deze luchtvaartuigjes in botsing komen met vliegtuigen of helikopters ?”

Volgens een woordvoerder van de NYPD zijn er alleen al in New York de laatste tijd inderdaad aardig wat incidenten geweest met hobbydrones. “Het is een soort speelgoed voor mensen die teveel tijd en geld hebben. Maar het is wel speelgoed waar je erg voorzichtig mee moet zijn.”

(bron: CBS New York)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier