DJI introduceert S900 prosumer-drone

Ben je geïnteresseerd in luchtfotografie of het maken van aerial video’s maar biedt de camera van de gemiddelde consumentendrone niet de beeldkwaliteit die je zoekt? Dan is de DJI Spreading Wings S900 misschien iets voor jou. Deze nieuwe UAV van DJI beschikt over zes invouwbare armen en kan een gewicht tot 8,2 kg de lucht in brengen.

Inklapbare hexacopter

De nieuwe hexacopter is bedoeld voor de semiprofessionele luchtfotograaf of aerial videoproducer. Zowel de armen als de propellers kunnen ingeklapt worden zodat de drone eenvoudig getransporteerd kan worden. Volgens DJI is de UAV binnen vijf minuten gebruiksklaar te maken; ideaal dus voor mensen die op locatie snel beelden willen opnemen.

De UAV wordt geleverd zonder camera en bijbehorende gestabiliseerde ophanging (gimbal). Dat stelt de gebruiker in staat om zelf de meest geschikte camera en ophanging uit te kiezen. De drone kan in totaal achttien minuten in de lucht blijven op één acculading.

Verkoopprijs

De S900 is met een prijskaartje van 3.800 dollar niet bepaald goedkoop te noemen, maar multirotors in dit segment kosten nu eenmaal al gauw vele duizenden dollars, en dat is dan nog zonder camera en ophanging. Voor amateurs is de DJI Phantom 2 Vision+ een interessanter alternatief: deze kost net iets meer dan 1.000 euro en wordt compleet geleverd met camera en gimbal.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier