Walvis gefilmd met hobby-quadcopter

Je kunt met een consumentendrone zoals de DJI Phantom 2 de meest fantastische natuuropnamen maken. Zo is op onderstaande video te zien hoe een humpback whale zich prima vermaakt in het water, ondertussen gefilmd door een quadcopter die de walvis tot op enkele meters nadert.

Volgens DJI is de betreffende drone ideaal voor het filmen van wildlife: “De Phantom 2 weegt nog geen 2 kilo en is voorzien van plastic propellers, dus de UAV kan weinig schade aanrichten in het geval van een ongeluk. De drone maakt weinig geluid en wordt gebruikt door zeebiologen over de hele wereld om walvissen te bestuderen.”

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.