Toerist crasht drone in warmwaterbron

Een Amerikaanse toerist heeft per ongeluk zijn drone laten crashen in een warmwaterbron in het Yellowstone National Park. Omstanders zagen hoe het onbemande luchtvaartuigje terecht kwam in de kleurrijke Grand Prismatic Spring, waarvan de watertemperatuur ruim 70 °C bedraagt.

Het is nog niet bekend om wat voor drone het precies ging, zegt een woordvoerder van het nationale park. “We onderzoeken nu of we bij de drone kunnen komen, en zo ja, hoe we het ding kunnen verwijderen.”

De warmwaterbron in kwestie is ruim vijftig meter diep. Daarom is het nog maar zeer de vraag of de drone ooit boven water komt. “We maken ons wel zorgen om de impact die het apparaat zou kunnen hebben op de iconische thermische eigenschappen van de bron”, aldus de woordvoerder.

Het incident is extra ongelukkig omdat de beheerders van het park enkele weken geleden een verbod hebben ingesteld op het hobbymatig vliegen met UAVs. Het is overigens niet voor het eerst dat er een drone in het water beland: in juli dit jaar verdween er al een onbemand luchtvaartuig in het Yellowstone Lake.

Verdere details over het incident en de vraag wat voor boete de toerist krijgt zijn nog niet bekend gemaakt.

Grand Prismatic Spring
Grand Prismatic Spring

(bron: sUAS News – foto: CC-BY-SA Frank Kovalchek, bron: Flickr)

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!