BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Nederlandse dronepiloot beboet om brandfilmpje

Een filmpje van een uitslaande brand bij Polynorm heeft dronepiloot Henk van Boeijen twee boetes opgeleverd van driehonderd euro elk. Hij plaatste de video zes maanden geleden op YouTube. De politie vond het filmpje op internet en besloot om een tweetal bekeuringen uit te schrijven.

Het is volgens de bestaande regelgeving niet toegestaan om hobbymatig boven industriegebieden te vliegen. Voor commerciële bedrijven geldt een uitzondering, maar dan moeten zowel de piloot als de gebruikte UAV gecertificeerd zijn en moet er een ontheffing aangevraagd zijn. Het vanuit de lucht filmen van een incident is daardoor zo goed als onmogelijk, doordat het aanvragen van een ontheffing veel tijd kost.

Volgens RTV Utrecht is Van Boeijen ‘boos en teleurgesteld’. Volgens hem is de regelgeving aangaande het vliegen met drones in Nederland niet duidelijk. Gisteren nog riepen vertegenwoordigers van de Nederlandse drone-industrie nog op tot soepeler regelgeving omtrent het professioneel gebruik van UAVs in ons land.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

One Response

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.