Incident

Politie Culemborg op zoek naar neergestorte drone

Afgelopen dinsdag is er in Culemborg een quadcopter gecrasht, maar waar het apparaat precies is neergekomen is nog niet bekend. De politie is daarom op zoek naar mensen die de drone hebben gevonden.

De eigenaar van de drone meldde zichzelf bij de politie. Volgens hem moet zijn quadcopter ergens in het noordwesten van de stad neergekomen zijn. Hij komt graag in contact met mensen die het onbemande luchtvaartuigje hebben gevonden, aangezien deze een waarde van ruim 3.500 euro vertegenwoordigt. Mocht de drone tijdens zijn val schade hebben veroorzaakt dan wil de eigenaar deze graag vergoeden.

De vraag is of de dronepiloot in kwestie überhaupt toestemming had om boven de bebouwde kom te vliegen: met een hobbydrone mag immers niet boven aaneengesloten bebouwing gevlogen worden, en een overtreding kan een flinke boete opleveren. Alleen gecertificeerde operators die beschikken over de juiste ontheffing mogen met een onbemand luchtvaartuig boven stedelijk gebied vliegen.

(bron: Facebookpagina Politie Culemborg)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Politie Culemborg op zoek naar neergestorte drone

  • Marnix Verschraegen

    Ja en hoeveel kost het om een gecertifieerde operator te worden ?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier