Man ernstig gewond na ongeluk met quadcopter

Consumentendrones zijn bepaald niet ongevaarlijk, zo ondervond ook een Amerikaanse dronepiloot die onlangs ernstig gewond raakte nadat zijn quadcopter per ongeluk tegen hem aanvloog terwijl hij probeerde om het apparaat tijdens de landing vast te pakken. Eén van de propellers van de drone veroorzaakte daarbij een diepe snee in zijn arm. De camera van de drone legde het ongeval vast.

De propellers van de drone in kwestie zijn gemaakt van koolstofvezel, dat stugger is dan de gebruikelijke plastic propellers die standaard bij dit model quadcopter geleverd worden. Daardoor is de drone preciezer te besturen. Het nadeel is dat de propellers veel scherper zijn en daardoor ernstige verwondingen kunnen veroorzaken indien ze in aanraking komen met mens of dier, zoals onderstaande video pijnlijk duidelijk maakt.

De video toont eens te meer aan dat men uiterst voorzichtig moet zijn met drones, zelfs als deze voorzien zijn van een beschermend frame om de propellers. UAVs zijn geen kinderspeelgoed en hobbypiloten doen er daarom verstandig aan om uit de buurt te blijven van mensen tijdens een vlucht.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier