Nieuws

Haagse politie pakt drone af na filmen vuurwerkshow

Een 45-jarige inwoner uit Den Haag moest afgelopen weekend zijn drone inleveren bij de politie, nadat hij het apparaat boven zee had laten vliegen tijdens het Scheveningse vuurwerkfestival. Agenten zagen de flikkerende lichtjes van het onbemande luchtvaartuig en volgden de drone toen deze terugvloog naar de boulevard. Eenmaal geland spraken de agenten de piloot aan en namen ze het luchtvaartuig in beslag.

Volgens de politie vloog de quadcopter boven het publiek en dat is verboden volgens de huidige wet- en regelgeving rond modelvliegen. Ook mogen hobbydrones niet vliegen als het donker is. Het is nu aan de luchtvaartpolitie om te beslissen of er stappen worden ondernomen. Morgen wordt de eigenaar van de drone verhoord.

Het filmen van vuurwerk met drones is wereldwijd sterk in opkomst nadat een Amerikaan deze beelden van een vuurwerkshow op YouTube zette. Deze video is inmiddels ruim tien miljoen keer bekeken. Nadien werden er in de V.S. kritische vragen gesteld bij het filmen van vuurwerk met een hobbydrone.

(bron: AD – afbeelding: Flickr.com)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier