Amazon gaat bezorging met drones testen in India

In oktober gaat Amazon voor het eerst praktijktesten doen met het bezorgen van bestellingen door drones. Dat doet het bedrijf niet in thuisland Amerika, maar in India, waar er nog geen regelgeving voor het commercieel gebruik van UAVs bestaat.

Prime Air

Amazon werkt al sinds 2013 aan Prime Air, een dienstverlening die ervoor moet zorgen dat kleine pakketjes binnen een half uur na het plaatsen van de bestelling bezorgd worden. Om deze korte bezorgtijden te kunnen garanderen wil Amazon drones inzetten, maar het gebruik hiervan is in de V.S. aan strenge regels gebonden.

Een paar weken geleden vroeg Amazon in een open brief toestemming aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten om praktijktesten te mogen doen met het bezorgen van bestellingen door onbemande luchtvaartuigen. De FAA wil hier echter niets van weten. Om het programma niet verder te vertragen wijkt Amazon daarom uit naar India, waar de eerste testen met dronebezorging moeten gaan plaatsvinden in Mumbai en Bangalore.

Geen regels overtreden

Volgens een lokale luchtvaartexpert zou Amazon in India geen regels overtreden als ze van start gaan met dronebezorging. Praktische details van het testprogramma zijn nog niet bekend: het is dus nog even afwachten wat de extra kosten voor spoedbezorging via de lucht zijn, en hoe de besteller op het aflevermoment door de drone geidentificeerd wordt.

Eerder liet Jeff Bezos weten inmiddels aan ‘achtste en negende generatie UAVs’ te werken. Deze zonder onder meer voorzien zijn van uitwijksystemen en zelf de optimale vliegroute kunnen bepalen. Volgens Amazon kunnen de multirotors in kwestie pakketjes van ruim twee kilo bezorgen, en dat zou in theorie ruim 80% van de bestellingen dekken.

(bron: The Economic Times)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier