Stonehenge-raadsel opgelost dankzij dronefoto

Een foto gemaakt door een drone die over de mysterieuze steenformatie van Stonehenge vloog heeft een eeuwenoud raadsel opgelost. De formatie blijkt uit analyse van de foto ooit volledig cirkelvormig geweest te zijn.

Bruine plekken in het gras, die daar kwamen doordat de tuinslang van de beheerder te kort was om het terrein volledig te kunnen besproeien, deden bij opzichters het idee ontstaan dat daar in een ver verleden stenen gestaan moeten hebben. Er werd een drone bijgehaald, die van een niet al te grote hoogte een foto maakte van de mystieke plek.

Wie goed kijkt kan zien dat de bruine plekken een patroon vormen, die passen bij een steenformatie die wél helemaal rond was. Volgens een van de onderzoekers is de toevallige ontdekking van groot belang, en toont het maar eens te meer aan hoe mysterieus de plek nog altijd is. Waar de ontbrekende stenen zijn gebleven is nog altijd niet duidelijk, maar de theorie dat Stonehenge vanaf het begin incompleet was kan in ieder geval de prullenbak in.

Drone lost raadsel Stonehenge op

(bron: The Guardian – foto: English Heritage/Damian Grady)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier