‘Sony gaat drones ontwikkelen’

Volgens de Japanse omroeporSony stapt in dronesganisatie NHK stapt Sony in de ontwikkeling van onbemande luchtvaartuigen. Het bedrijf is al groot in sensoren voor digitale camera’s, en wil deze expertise gebruiken om UAVs te ontwikkelen die ingezet kunnen worden voor inspecties, bijvoorbeeld van bruggen en tunnels, maar ook van gewassen.

Volgens analisten zal de markt voor UAVs in 2025 alleen al in de V.S. zo’n 76 miljard dollar bedragen. Sony wil graag een deel van deze groeimarkt in handen te krijgen, om verliezen in andere divisies te compenseren.

Verdere details over Sony’s droneprogramma zijn nog niet bekend gemaakt.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.