Richard Branson neemt belang in dronefabrikant 3D Robotics

De bekende ondernemer Sir Richard Branson heeft een voorliefde voor alles wat vliegt: na vliegtuigen en ruimteraketten investeert hij nu ook in UAVs. Volgens Branson zijn er veel positieve toepassingsmogelijkheden voor drones te bedenken, waaronder het monitoren van bedreigde diersoorten, het afleveren van hulpgoederen in afgelegen gebieden en het verlenen van assistentie bij natuurrampen.

Het bedrijf waar Branson een belang in heeft genomen is 3D Robotics. Dit bedrijf ontwikkelt zowel de hardware als software voor UAVs. Bijzonder is dat de technologie onder een open source licentie wordt vrijgegeven. Het bedrijf werd onlangs door Branson uitgenodigd om zijn prive-eiland Necker te komen filmen; het resultaat zie je in onderstaande video.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!