Scholier maakt drone van overleden rat

Een 14-jarige scholier uit Ede heeft een wel heel bijzondere drone gemaakt van zijn overleden rat. Het huisdier genaamd Ratjetoe overleed eerder dit jaar, tot groot verdriet van baasje Pepijn Bruins. Hij besloot om het overleden dier een tweede leven te gunnen, in de vorm van een tricopter.

Hij kwam op het idee om een drone te maken van zijn rat nadat hij video’s had gezien van een vliegende kat, die gemaakt was door Arjen Beltman en Bart Jansen. Zij voorzagen de voorpoten van het opgezette dier van twee propellers en brachten een derde propeller aan bij de achterpoten.

Volgens het trio is Ratjetoe nu de eerste vliegende rat ter wereld. Het dier is wel lastig te besturen, door het geringe gewicht van de drone. Pepijn mag van zijn vader nog niet vliegen met de ‘ratcopter’, hij moet eerst oefenen met een speelgoedhelikopter.

Het kunstenaarsduo Beltman&Jansen werken inmiddels aan twee andere bizarre necrovaartuigen: een vliegende struisvogel en een vliegende haai, die aangedreven moet gaan worden door een straalmotor.

(bron: Dailymail)

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Scholier maakt drone van overleden rat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!