Nederlandse studenten willen drones inzetten tegen neushoornstropers

Tijgers, mensapen, olifanten, haaien, slangen en andere wilde dieren. Door jacht, overbevissing en vernietiging van hun leefgebied zijn hun populaties bijna overal in de wereld drastisch afgenomen. Zo is in Zuid Afrika de neushoornpopulatie stevig teruggedrongen als gevolg van illegaal stropen. Parkbeheerders staan machteloos, doordat de gebieden zo groot zijn dat handhaving van het stroopverbod bijna onmogelijk is.

Nederlandse studenten hebben wellicht een oplossing voor dit probleem, in de vorm van drones waarmee stropers opgespoord kunnen worden. Het experimentele onbemande luchtvaartuig van de studenten is voorzien van een camera, die automatisch mensen kan herkennen. De UAV werd onlangs uitgetest in Safaripark Beekse Bergen, en binnenkort moet de drone boven het Krugerpark gaan vliegen.

EenVandaag besteedde aandacht aan het initiatief. Het item is hieronder te bekijken.

sitestat

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!