BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Nederlandse studenten willen drones inzetten tegen neushoornstropers

Tijgers, mensapen, olifanten, haaien, slangen en andere wilde dieren. Door jacht, overbevissing en vernietiging van hun leefgebied zijn hun populaties bijna overal in de wereld drastisch afgenomen. Zo is in Zuid Afrika de neushoornpopulatie stevig teruggedrongen als gevolg van illegaal stropen. Parkbeheerders staan machteloos, doordat de gebieden zo groot zijn dat handhaving van het stroopverbod bijna onmogelijk is.

Nederlandse studenten hebben wellicht een oplossing voor dit probleem, in de vorm van drones waarmee stropers opgespoord kunnen worden. Het experimentele onbemande luchtvaartuig van de studenten is voorzien van een camera, die automatisch mensen kan herkennen. De UAV werd onlangs uitgetest in Safaripark Beekse Bergen, en binnenkort moet de drone boven het Krugerpark gaan vliegen.

EenVandaag besteedde aandacht aan het initiatief. Het item is hieronder te bekijken.

sitestat

Dronefotografie (2016)

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.