Video

Drone vliegt over vulkaanuitbarsting IJsland

Een vulkaanuitbarsting is vaak een fantastisch schouwspel, dat je echter niet van al te dichtbij kunt observeren. Tenzij je een drone hebt meegenomen natuurlijk. In onderstaande video kun je zien hoe de IJslandse fotograaf Ragnar Th. Sigurdsson over de actieve Bárðarbunga-vulkaan vliegt, met een huis-tuin-en-keuken drone van DJI, voorzien van een GoPro camera.

De Bárðarbunga is een subglaciale stratovulkaan, die nog steeds actief is. Door de geschiedenis heen zijn diverse uitbarstingen geregistreerd, waarvan de laatste in 2014. De caldera van de Bárðarbunga is tot 10 kilometer breed en 700 meter diep, en beslaat een oppervlakte van ongeveer 70 km².

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier