Incident

Amerikaan schiet drone buurman uit de lucht

Een 32-jarige man uit New Jersey is door de politie aangehouden nadat hij met een shotgun de drone van zijn buurman uit de lucht had geschoten. De dronepiloot was met zijn UAV foto’s aan het maken van zijn huis in aanbouw, toen de drone plotseling uit de lucht viel nadat er schoten weerklonken.

De gealarmeerde politie trof bij een huiszoeking bij de buurman de shotgun waarmee de schoten waren gelost aan. Waarom de man besloot om de drone uit de lucht te schieten is niet bekend. Volgens de piloot heeft de drone op geen enkel moment boven het terrein van de buurman gevlogen. De schutter werd na betaling van 250 dollar op borgtocht vrijgelaten.

Een foto van de verbouwing, net voordat de drone werd neergeschoten
Een foto van de verbouwing, net voordat de drone werd neergeschoten
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier