BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

UEFA-topman vreest bomaanslag met drone

Een drone met daaraan een Albanese vlag zorgde er onlangs voor dat het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië volledig uit de hand liep. Nadat de drone van het type DJI Phantom boven het veld verscheen braken er vechtpartijen uit en werd de wedstrijd afgeblazen.

UEFA-voorzitter Michel Platini vreest dat het hier misschien niet bij blijft. ‘Je moet er niet aan denken dat zo’n drone wordt voorzien van een explosief, in plaats van een vlag’, zei de voorman tegen de Franse TV-zender TF1.

De UEFA-topman is niet de enige die zich zorgen maakt om drones voorzien van bommen. Onbemande luchtvaartuigen worden steeds krachtiger en kunnen aanzienlijke ladingen vervoeren. Dat maakt drones tot interessante vervoermiddelen voor terroristen. Een ongeluk of aanslag met een drone is slechts een kwestie van tijd, denken deskundigen.

https://www.youtube.com/watch?v=hJSQf737Agw

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.