Incident

UEFA-topman vreest bomaanslag met drone

Een drone met daaraan een Albanese vlag zorgde er onlangs voor dat het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië volledig uit de hand liep. Nadat de drone van het type DJI Phantom boven het veld verscheen braken er vechtpartijen uit en werd de wedstrijd afgeblazen.

UEFA-voorzitter Michel Platini vreest dat het hier misschien niet bij blijft. ‘Je moet er niet aan denken dat zo’n drone wordt voorzien van een explosief, in plaats van een vlag’, zei de voorman tegen de Franse TV-zender TF1.

De UEFA-topman is niet de enige die zich zorgen maakt om drones voorzien van bommen. Onbemande luchtvaartuigen worden steeds krachtiger en kunnen aanzienlijke ladingen vervoeren. Dat maakt drones tot interessante vervoermiddelen voor terroristen. Een ongeluk of aanslag met een drone is slechts een kwestie van tijd, denken deskundigen.

https://www.youtube.com/watch?v=hJSQf737Agw

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “UEFA-topman vreest bomaanslag met drone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier