Amerikaans bedrijf start verkoop uitwijksysteem voor DJI Phantom 2

Het Amerikaanse bedrijf Panoptes is vandaag gestart met de gelimiteerde verkoop van haar eBumper, een geavanceerd uitwijksysteem voor quadcopters van het type DJI Phantom 2 en 2 Vision.

Dankzij de eBumper zouden drones van dit type tijdens de vlucht obstakels moeten kunnen opmerken en vervolgens automatisch uitwijken. Het uitwijksysteem komt in eerste instantie beschikbaar voor een beperkt aantal klanten. Later wordt de productie opgevoerd zodat de eBumper door iedereen besteld kan worden.

Het systeem vervangt een deel van de behuizing van de standaard DJI Phantom 2 of 2 Vision. De eBumper bevat vier sensoren (links, rechts, voor, boven) voor de obtakeldetectie en elektronica die de besturing kan overnemen zodra een botsing dreigt.

De eerste versie van de eBumper kost 499 dollar. Het is de bedoeling van Panoptes om later met versies te komen voor andere typen (consumenten)drones. Ook voorziet het bedrijf commerciele toepassingen van haar anti-botstechnologie voor UAVs.

eBumer installatie

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier