Uncategorized

‘Coffee Copter’ maakt koffiejuffrouw overbodig

Wie in het Amsterdamse bedrijfscentrum A Lab een kop koffie bestelt moet niet vreemd opkijken als deze wordt afgeleverd door de ‘Coffee Copter’, een quadcopter die geprogrammeerd is om op verschillende verdiepingen koffie rond te vliegen. Via een app wordt de bestelling doorgegeven aan de koffiebar op de begane grond, waarna de drone de koffie naar de verschillende kantoren brengt.

De koffiedrone kan opgeroepen worden via een smartphone app. Via de app kan men vanaf elke verdieping een koffie naar wens bestellen. Na de bestelling geeft de app een signaal door aan koffiebar ‘The Coffee Virus’ op de begane grond, zodat The Coffee Virus de gewenste koffie kan bereiden en in een zakje aan de Coffee Copter kan bevestigen.

De quadcopter is voorzien van een stabilisator om de koffie zo recht mogelijk te houden tijdens het vliegen, maakt gebruik van object herkenning en bewegingsdetectie om mensen en objecten te ontwijken en is door middel van 3D-algoritme geprogrammeerd om de routes door het gebouw te kunnen vliegen. Eenmaal aangekomen op de bestemming landt de Coffee Copter op een special daarvoor ontwikkelde landingspilaar en geeft hij een signaaltje dat de koffie klaar is om op te drinken.

De Coffee Copter heeft inmiddels zijn eerste proefvlucht gemaakt en heeft bewezen dat het mogelijk is om in de toekomst de koffie per drone aan een bureau te bezorgen. De ontwikkelaars zijn nu op zoek naar een investeerder om de Coffee Copter ook daadwerkelijk in productie te nemen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier