Nieuws

Frankrijk in de ban van mysterieuze drones boven kerncentrales

De afgelopen weken hebben zeven Franse kerncentrales melding gemaakt van overvliegende drones. Niemand weet echter van wie de UAVs afkomstig zijn. Opmerkelijk is dat het niet steeds om hetzelfde type drone ging: de grootste UAV had een spanwijdte van wel twee meter, volgens een verslaggever van Le Monde ‘groot genoeg om een explosief te kunnen afleveren’.

Het is verboden om boven kerncentrales te vliegen, maar gezien hun kleine omvang en het feit dat drones op afstand bestuurd worden is het lastig om ongewenste dronebezoeken te verhinderen. Volgens de Franse energiemaatschappij EDF zijn kerncentrales berekend op natuurrampen en terroristische aanslagen. De Franse minister van Binnenlandse Zaken wil zo’n aanslag echter niet afwachten en heeft inmiddels maatregelen aangekondigd die het droneverkeer boven de talrijke nucleaire installaties die op Frans grondgebied staan moeten tegengaan.

Drone boven kerncentrale

(bron: Knack.be)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier