Nieuws

Jeugdige dronepiloten opgepakt nabij Franse kerncentrale

Of ze iets met de recentelijke mysterieuze dronevluchten boven een aantal Franse kerncentrales te maken hebben is nog niet bekend, maar drie jongemannen die opgepakt werden nadat ze zich met een drone ophielden nabij de Franse nucleaire installatie van Belleville-sur-Loire worden er wel mee in verband gebracht. De drie mannen van in de twintig hadden volgens FranceTV een ‘opvallend kleine’ drone bij zich. De mannen zitten vast en hun drone is afgepakt.

In Frankrijk is flinke onrust ontstaan nadat diverse kerncentrales werden overvlogen door onbemande luchtvaartuigen. Opmerkelijk is dat er sprake was van verschillende typen drones. De Franse minister van binnenlandse zaken heeft maatregelen aangekondigd om ongewenste dronevluchten nabij nucleaire installaties te voorkomen, maar hoe die maatregelen er in de praktijk uit komen te zien is nog niet bekend.

Kerncentrale Bugey

(bron: FranceTV – afbeelding: Wikimedia Commons)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier