BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

China ontwikkelt anti-drone laserwapen

Een laserwapen dat kleine onbemande luchtvaartuigen uit de lucht kan schieten: dat is één van de laatste innovaties uit de koker van de Chinese militaire industrie. Volgens een woordvoerder van China Jiuyuan Hi-Tech Equipment Corp., het bedrijf dat de lasergun mede ontwikkelde, is het wapen bedoeld om de veiligheid tijdens grote evenementen in haar steden te waarborgen. Ook kan het wapen ingezet worden om drones neer te halen die ongewenst steden in kaart brengen.

Volgens de ontwikkelaars van de lasergun zijn er tijdens testen al meer dan dertig drones succesvol neergehaald. In optimale omstandigheden kan de laser UAVs binnen een straal van twee kilometer neerhalen, mits deze lager dan 500 meter vliegen. Volgens de bouwers kunnen de drones binnen vijf seconden na detectie neergeschoten worden.

De laserinstallatie kan met trucks worden vervoerd. Het is de bedoeling om het anti-drone laserwapen in te zetten tijdens grootschalige evenementen en om terroristische aanslagen tegen te gaan. Uiteindelijk moet het laserwapen een groter bereik krijgen en ook grotere luchtvaartuigen onschadelijk kunnen maken.

Het Chinese anti-drone laserwapen

Het Chinese anti-drone laserwapen

(bron: Xinhua – afbeeldingen: news.qq.com)

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.