Productnieuws

Bebop Drone van Parrot nog dit jaar in de winkel

Voor wie foto’s en videos wil maken vanuit de lucht, maar geen duizend euro of meer aan een cameradrone wil uitgeven, is er goed nieuws: nog dit jaar verschijnt de Bebop Drone van Parrot op de markt, tegen een verkoopprijs van 499 euro. De Bebop onderscheidt zich van de concurrentie door een softwarematig gestabiliseerde camera. Daardoor kan een mechanisch complexe gimbal achterwege blijven, waardoor de drone veel eenvoudiger is qua ontwerp en fabricage.

De Bebop wordt via Wifi bestuurd met je smartphone of tablet. Standaard zal de Bebop geleverd worden met twee accu’s, waarmee je in totaal zo’n 20 tot 25 minuten moet kunnen vliegen. Het bereik zou zo’n 300 meter moeten bedragen. Wie een groter bereik wil kan een optionele Skycontroller met ingebouwde range extender bestellen bij de Bebop, waardoor de totaalprijs op 899 euro komt.

Leuk detail is dat de Skycontroller is voorzien van een aansluiting voor 3D brillen, waaronder de Oculus Rift. Dankzij First Person View (FPV) en de 3D weergave kan de piloot zich als het ware in de drone zelf wanen. Dankzij de fisheye lens op de camera kan de piloot dan ook echt om zich heenkijken. De fisheye lens zorgt er ook voor dat de software een stabiel beeld kan opnemen tijdens het filmen: bewegingen worden gecompenseerd door het beeld dynamisch uit te snijden. Volgens Parrot levert dat 1080p video’s op die kwalitatief vergelijkbaar zijn met die van duurdere drones met gimbal, zoals de DJI Phantom 2 Vision+.

De Bebop drone zal in Frankrijk te koop zijn vanaf 18 november. Het is nog niet bekend wanneer de UAV in Nederland te koop zal zijn.

(bron: FrAndroid)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier