Productnieuws

Nieuwe Inspire 1 quadcopter van DJI: 4K cameradrone voor semi-professioneel gebruik

Over enkele uren kondigt de Chinese dronefabrikant DJI de Inspire 1 T600 quadcopter aan, een nieuw model cameradrone die waarschijnlijk gepositioneerd wordt als de opvolger van de populaire DJI Phantom 2 Vision+. Op internet zijn al beelden uitgelekt van de nieuwe drone. Duidelijk is onder andere dat de T600 beschikt over een camera met 4K resolutie, die 360 graden om zijn as kan draaien.

Al een paar weken lang stuurt DJI geheimzinnige tweets rond met daarin hints over een nieuwe UAV. Dat het om een quadcopter zou gaan was vrijwel zeker, maar details waren nog niet bekend. Vanmiddag werd er per ongeluk een video online gezet waarin de Inspire 1 T600 in actie te zien is. De video werd snel weer offline gehaald, maar toen waren er al screenshots gemaakt.

DJI Inspire 1 T600

Uit de beelden blijkt dat de T600 is gebaseerd op een H-vormig frame, met een camera die net als bij de Phantom 2 Vision+ is gemonteerd op een drie-assige gimbal. Die camera heeft een resolutie van 4K, zodat films met veel detail opgenomen kunnen worden. Daarmee is de T600 interessant voor semi-professionele luchtfotografen en filmmakers. Qua formaat lijkt de T600 groter dan de drones uit de Phantom 2 reeks. Het is nog niet duidelijk hoe lang de Inspire 1 in de lucht kan blijven op één acculading en wat de maximale payload is.

Er is ook sprake van dat de remote control is voorzien van een display voor First Person View. Dat zou betekenen dat het niet meer nodig is om de RC te koppelen met een smartphone of tablet om te kunnen zien wat de camera filmt. Maar of dit inderdaad het geval is moet nog blijken.

De officiële aankondiging van de DJI Inspire 1 T600 vindt plaats om 16:30 Pacific Time, dat is bij ons half twee vannacht.

DJI Inspire 1 T600 - close-up

(bron: Quadcopterquide)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Nieuwe Inspire 1 quadcopter van DJI: 4K cameradrone voor semi-professioneel gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier