Nieuws

Amazon gaat pakketbezorging per drone uittesten in Cambridge

De Amerikaanse internetretailer Amazon wil in het Engelse Cambridge verder werken aan haar Prime Air programma, dat er uiteindelijk toe moet leiden dat drones ingezet worden om pakketjes een paar uur na bestelling te bezorgen.

Vacatures

Cambridge is geen onbekend terrein voor Amazon: twee jaar geleden nam Amazon de in Cambridge gevestigde startup Evi Technologies over. Inmiddels zijn er al diverse vacatures verschenen waaruit blijkt dat Amazon op zoek is naar nieuw personeel om haar plannen op het gebied van Prime Air verder uit te werken, waaronder een Flight Operations Engineer en een projectleider.

De belangen zijn groot: inmiddels werken ook Google en DHL aan drone delivery diensten. Google toonde afgelopen zomer een UAV die kleine bestellingen aflevert in Australië. DHL heeft een drone in gebruik genomen die onder andere medicamenten kan afleveren op afgelegen plaatsen.

Voorlopig nog niet

Vooralsnog is de kans klein dat je drones pakketjes zult zien afleveren. Lokale autoriteiten stellen zeer strenge eisen aan het commercieel gebruik onbemande luchtvaartuigen. Automatisch uitgevoerde vluchten zijn al helemaal niet toegestaan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier