‘Drones opvallend vaak op Sinterklaaslijstjes Bol.com’

Naast vaste succesnummers als Playmobil, Pokemon en Lego is er dit jaar opvallend veel vraag naar semiprofessionele quadcopters en speelgoed-drones in de aanloop naar Sinterklaasavond. Dat meldt internetretailer Bol.com. Zowel kinderen als volwassenen zijn erg geïnteresseerd in alles wat maar kan vliegen.

De retailer ziet dat klanten in toenemende mate via een app op hun telefoon zoeken binnen het assortiment en daar hun verlanglijstje invullen. Daaruit blijkt dat innovatief elektronisch speelgoed, waaronder onbemande luchtvaartuigjes, erg in trek is. Volgens Bol.com is de vraag naar drones de afgelopen maanden zelfs verdubbeld ten opzichte van de eerste helft van het jaar. In het assortiment zijn onder andere de quadcopters van Parrot en DJI te vinden, naast allerlei mini-drones voor kinderen.

In de drukste periode verwacht Bol.com meer dan 200.000 cadeaubestellingen per dag te verwerken.

Drone assortiment bol.com

(bron: Trends in Kids en Jongeren Marketing)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier