Productnieuws

‘GoPro komt eind 2015 met drones op de markt’

Volgens de Wall Street Journal is actiecamerafabrikant GoPro van plan om eind volgend jaar met een eigen serie drones op de markt te komen. De cameradrones zouden tussen de 500 en 1000 dollar moeten gaan kosten. Verdere details zijn nog niet bekend, maar aannemelijk is dat GoPro zich op dezelfde doelgroep richt als die van hun huidige camera’s: sporters en mensen met een actieve levensstijl.

Momenteel worden veel drones al uitgerust met de robuuste camera’s van GoPro. Onder andere de populaire DJI Phantom 2 (niet de Vision+) wordt veelal gebruikt als vliegend platform voor een GoPro camera. Ook veel zelfbouwdrones worden uitgerust met GoPro’s, vanwege hun goede beeldkwaliteit, geringe gewicht en stevige uitvoering.

Gelet op de focus op sporters en actie is de kans aanwezig dat de drones van GoPro uitgerust worden met een ‘follow-me’ functionaliteit, die het onbemande luchtvaartuig in staat stelt om een sporter te volgen, bijvoorbeeld tijdens een ski- of mountainbike afdaling. De camera maakt ondertussen automatisch actieshots en sportselfies. Momenteel werken meerdere dronefabrikanten aan dergelijke technologie, waaronder Hexo+ en 3D Robotics.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier